Zoekmachine Optimalisatie (SEO): goed gevonden worden

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van een website is zoekmachine optimalisatie (SEO). Vrijwel iedere internetgebruiker maakt gebruik van zoekmachines om de gewenste informatie te vinden, een goede vindbaarheid is daarom essentieel.

Relevant zijn

Ook vindbaarheid begint met relevantie. Door wie wil je gevonden worden? Want dat bepaalt welke zoekwoorden je content moet bevatten. Zoekmachine optimalisatie begint niet pas wanneer de site of content al klaar is, maar direct vanaf de eerste ontwikkeling van de website en de creatie van de content.

Op de voor jou belangrijke zoektermen vindbaar zijn, betekent letterlijk een groter bereik creëren en zichtbaar zijn bij je doelgroep. Dit draagt ook bij aan de uitstraling van een krachtig merk en zet je een stap voor ten opzichte van je directe concurrentie. Maar hoe vlieg je een Zoekmachine Optimalisatie (ofwel SEO = Search Engine Optimisation) traject aan? Welke factoren zijn van invloed op een goede ranking – bij voorkeur top 3 –  in zoekmachines zoals Google? Zijn er technische beperkingen en wat moet je vooral niet doen? BM Upclose helpt je graag bij het maken van de benodigde stappen en helpt je bij de optimalisatie.

Inhoudelijke en technische aspecten

Zoekmachine-optimalisatie heeft in de basis twee belangrijke componenten. De inhoudelijke component, waarbij het draait om voor de (be)zoeker relevante teksten, video en beelden. Daarnaast is er een technische component, de mate waarin de site of het platform is gebouwd zodat de zoekmachine deze gemakkelijk kan doorzoeken. Trefwoordenonderzoek, analyse van techniek en content en linkbuilding zijn voorbeelden van de SEO en optimalisatie diensten waar BM Upclose je bij kan helpen voor nieuwe en bestaande websites.

Wat is SEO ofwel Zoekmachine Optimalisatie?

Letterlijk betekent het ‘je website optimaliseren voor zoekmachines zodat je hoog komt te staan in de zoekresultaten’. In de praktijk komt het neer op een groot aantal technische factoren die optimaal ingericht moeten worden. De pagina URL’s, de pagina titel, maar ook de H1-tag, META-tagging, de hoeveelheid aan tekst op de betreffende pagina, maar ook de relevantie van de tekst in relatie tot de initiële zoekopdracht. Het begint echter allemaal met een goede website structuur en unieke, relevante, zelfgeschreven content.

Lokale vindbaarheid

Regionaal of lokaal goed zichtbaar zijn heeft belangrijke voordelen: je wordt daadwerkelijk gevonden tussen alle (regionale) concurrentie! Het is de versterking tussen een fysieke winkel en de website (bricks & clicks). Er wordt steeds vaker gezocht naar producten of diensten met een plaatsnaam als toevoeging. Denk ook aan het online bestellen van een product en vervolgens het afhalen in de lokale winkel ‘om de hoek’. Voor erg veel mensen nog steeds vertrouwd en werkt het drempelverlagend. Door een Google+ pagina aan te maken en vervolgens alle vestigingen toe te voegen onder Google Mijn Bedrijf, vergroot je de regionale vindbaarheid en ben je bij je doelgroep beter online zichtbaar.

Zoekmachine Optimalisatie uitbesteden?

Een tekst schrijven kan gelukkig bijna iedereen, maar de juiste (zoek)woorden gebruiken en dit ook technisch inrichten op de juiste manier vergt wel wat specialistisch werk. Maar wat zijn nou de voordelen van het laten uitvoeren van een SEO traject door een Full service webbureau?

  • Er zijn erg veel factoren om rekening mee te houden, iets waar BM Upclose je in kan ontzorgen zodat jij je kan blijven focussen op waar jij goed in bent.
  • Met specialisten die  kennis hebben van de (SEO) techniek achter websites en webshops worden kansen benut en verbeterpunten zichtbaar en dat werkt een stuk efficiënter.
  • BM Upclose adviseert je over hoe je teksten kan schrijven en hoe je erachter kan komen op welke zoektermen je absoluut vindbaar moet zijn.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858