Online reputatie management

Wat zeggen je klanten over jouw bedrijf, de geleverde producten en/of diensten? Een negatieve ervaring met een bedrijf overkomt iedereen wel eens. Tegenwoordig is het eenvoudig om dit met de hele wereld te delen, bijvoorbeeld op Facebook, Twitter of bij een review-website zoals Trustpilot, The Feedback Company of KiyOh. Maar ook positieve ervaringen met een bedrijf willen mensen best graag delen. En daar kan je als bedrijf van profiteren door er slim mee om te gaan.

Waarom is Online Reputatie management belangrijk?

Problemen in het ‘openbaar’ oplossen, laat zien hoe je als merk de negatieve associatie probeert om te buigen naar een positieve ervaring. Online klantenservice is belangrijker dan ooit geworden. Maar hoe leid je dat in goede banen? Op welke kanalen wordt er over mijn merk gepraat? En hoe moet ik daar op reageren? En kan iedereen zomaar meelezen?

Klantenservice via WhatsApp?

Je ziet het steeds vaker: ‘Stel je vraag nu ook via WhatsApp!’ De essentie? Kies de kanalen waar je klant al gebruik van maakt. Daar waar je klant aanwezig is moet ook jij aanwezig zijn. En dan het liefst altijd! De drempel om persoonlijk contact op te nemen met de klantenservice van een bedrijf wordt met de inzet van bijvoorbeeld WhatsApp erg laagdrempelig. De kwaliteit van de klantenservice (snelheid is hier erg belangrijk) en ervaring voor de klant zullen positief zijn. Hierdoor kan er worden voorkomen dat er ontevredenheid blijft hangen en zal er minder snel wat negatiefs online worden gezet. Via WhatsApp Web wordt het stukken eenvoudiger om WhatsApp in te gaan zetten als Customer Service Channel.

Laat je adviseren omtrent Online Reputatie management

Het daadwerkelijk reageren op vragen en geplaatste reviews van klanten is iets wat je als bedrijf of merk zelf moet blijven doen via het Customer Service team. Maar hoe pak je dit op een professionele manier aan? Hoe moet je als merk omgaan met alle ‘nieuwe’ online kanalen waar er informatie en meningen over je gepubliceerd worden?

  • Gezamenlijk bedenken we binnen de mogelijkheden een efficiënte werkwijze.
  • Win advies op maat in en krijg hulp bij het opstarten van een Customer Service Channel.
  • Je kunt snel een verbeterslag maken door to-the-point en hands-on advies van specialisten

Wil jij ook je Online Reputatie hoog houden of flink gaan verbeteren? Creëer overzicht en straal professionaliteit uit op de verschillende kanalen zoals Twitter, Facebook en de review-websites zoals Trustpilot. BM Upclose helpt je graag bij het managen van je Online Reputatie op een klantvriendelijke en resultaatgerichte wijze.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858