Claim een plek in het hoofd en hart van je publieksgroepen

Wanneer je een merk gaat positioneren, beantwoord je vragen als: Wat is het karakter van mijn organisatie? Wie ben ik en waar staat mijn merk voor? Wat zijn mijn drijfveren en waar geloof ik in? Wat is mijn unieke belofte aan de markt en hoe draag ik deze uit? Het kiezen van een onderscheidende en voor de doelgroep relevante positionering zorgt ervoor dat een product- of organisatiemerk opvalt in het enorme aanbod van andere merken en in de volle aanwezigheid van media- en reclame uitingen. BM Upclose helpt je om die merkpositionering scherp in beeld te krijgen.

Wat is merkpositionering?

Het kiezen van een onderscheidende en voor de doelgroep relevante positionering zorgt ervoor dat een product- of organisatiemerk opvalt. Wij maken samen de merkpositionering scherp en vertalen deze in beloften voor de markt. We bepalen de merkbelofte die letterlijk als pay-off het hoofd en hart raakt bij klanten, of we ontwikkelen een tone-of-voice die deze belofte in alle vezels laat doordringen. Zo draagt je merkpositionering bij aan de propositie van je organisatie.

Strategische positionering

Een plek claimen in hoofd en hart van je publieksgroepen is wat ik een strategische positionering van je merk noem. Dit begint bij de ziel van jouw organisatie, en wordt zichtbaar in alle denkbare uitingen. Ik ontwikkel samen met jou en in samenwerking met een netwerk van specialisten aan de  ontwikkeling, bouw en onderhoud van merken en identiteiten. Inclusief namen, logo’s, pay-offs en huisstijlen. Door consequent en op eenduidige wijze te laten zien wie je bent, krijgt je merk een positie in het brein – en het hart – van de doelgroep.

Positionering en propositie bepalen

Het bepalen van de positionering gaat vaak samen met het bepalen van de propositie. Een unieke propositie bepaal je zelf. Waar wil je uniek in zijn? Wat is belangrijk voor je? En wat wil je dat je klanten het meest bijblijft aan jouw product of dienstverlening? Door een positionering en propositie te bepalen kies je eigenlijk ook een richting. De propositie en positionering zorgen ervoor dat je geen verwarring schept bij je klanten en helpen je merk een stap verder.

Voordelen van een goede merkpositionering

Een plekje in het brein van de doelgroep is van groot belang als je een product of dienst verkoopt, maar wat zijn nog meer voordelen van een goede merkpositionering?

  • Het versterkt je marktpositie.
  • Jouw product of dienst wordt een vertrouwd merk.
  • Niet alleen is een merkpositionering van belang voor externe doeleinden, maar ook voor de interne organisatie. Met een duidelijke merkpositionering weet iedereen wat de gedachte is van het merk.
  • Een merkpositionering geeft een duidelijk beeld van de organisatie.
  • Merkpositionering is goed voor de employer branding, je trekt automatisch mensen aan die zich herkennen in de positionering van het merk.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858