Naamontwikkeling

Een pakkende merknaam bedenken is van essentieel belang. Je merknaam wordt honderden keren per dag opgeschreven of in gesprekken gebruikt. Een sterke naam blijft hangen. Claimt een positie in het brein. Vertelt al meteen een verhaal. Of dat nu een merknaam is, of een naam voor een nieuwe productlijn of dienst; het is iets dat nooit onderschat mag worden. BM Upclose helpt je graag met de naamontwikkeling.

Waarom een nieuwe merknaam?

Wanneer BM Upclose wordt benaderd om te helpen bij de ontwikkeling  van een merknaam kan dat twee dingen betekenen: 1) een bestaande merknaam wordt vervangen door een nieuwe, of 2) er dient een nieuwe naam te worden ontwikkeld voor een bedrijf, product of dienst. Voor verschillende  organisaties ontwikkelde BM Upclose al unieke en opvallende merknamen. Van spitsvondig tot de kracht van eenvoud. Naamontwikkeling is een leuk proces dat altijd verrast.

Om een merknaam te bedenken gaan we samen eerst op zoek naar het onderscheidende karakter van het merk. De merknaam moet hier bij aansluiten of, in sommige gevallen, juist niet. Afhankelijk van de waarden van het merk bedenken wij samen met naamspecialisten diverse merknamen waarbij we tevens de branding van een merk ontwikkelen.

Criteria merknaamontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een nieuwe naam voor een bedrijf zijn er een drietal uitgangspunten waarop de nieuwe naam wordt beoordeeld:

  • Toegankelijkheid
    Is de nieuwe naam makkelijk uit te spreken, op te schrijven en te onthouden? Als jouw doelgroep de naam niet kan onthouden, wordt het lastig om een band met het merk op te bouwen.
  • Onderscheidend
    We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat een nieuwe merknaam onderscheidend moet zijn. Een merknaam verzinnen die lijkt op de naam van je concurrent is allereerst verwarrend en daarbij kan het juridische gevolgen hebben. Het is belangrijk dat je binnen de markt opvalt en blijft hangen binnen het brein van je doelgroep.
  • Beschikbaar
    Een merknaam bedenken is één, maar een bedrijfsnaam verzinnen die nog nooit bedacht is, is soms wel lastig. Des te belangrijker om ten tijde van de naamontwikkeling goed te onderzoeken of de naam al door een andere organisatie wordt gebruikt en of het online domein passend bij de merknaam nog beschikbaar is. Het deponeren van de nieuwe merknaam, en de registratie van een bijpassende domeinnaam kan BM Upclose voor je verzorgen.

.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858