Een pakkende merknaam bedenken is van essentieel belang. Je merknaam wordt honderden keren per dag opgeschreven of in gesprekken gebruikt. Een sterke naam blijft hangen. Claimt een positie in het brein. Vertelt al meteen een verhaal. Of dat nu een merknaam is, of een naam voor een nieuwe productlijn of dienst; het is iets dat nooit onderschat mag worden. BM Upclose helpt je graag met de naamontwikkeling.

Waarom een nieuwe merknaam?

Wanneer BM Upclose word benaderd om een merknaam te ontwikkelen kan dat twee dingen betekenen: 1) een bestaande merknaam wordt vervangen door een nieuwe, of 2) er dient een nieuwe naam te worden ontwikkeld voor een bedrijf, product of dienst. Naamontwikkeling is een leuk proces dat altijd verrast. Als we samen aan de slag gaan dan gaan we eerst op zoek naar het onderscheidende karakter van het merk. De merknaam moet hier bij aansluiten of, in sommige gevallen, juist niet. Afhankelijk van de waarden van het merk bedenken wij in samenwerking met specialisten diverse merknamen waarbij we tevens de branding van een merk ontwikkelen.

Bedenken bedrijfsnaam

Een voorbeeld van een unieke merknaam waar BM Upclose als spil heeft gefungeerd bij de ontwikkeling is: YUAR. Een naam voor een sterk groeiend arbeidsbemiddelingsbureau die haar basis in het onderwijs heeft maar door wil groeien naar nieuwe markten en vakgebieden. De naam moest geen beperkingen opleggen tav van de dynamische ontwikkelingen van de business. YUAR is fonetisch geschreven en staat voor de Engelstalige verwoording van You Are. In deze woorden zitten de kernwaarden en positionering van het bedrijf verweven waarbij de mens en het talent dat in ieder van ons schuilgaat te kunnen laden. Het is namelijk het talent van YUAR om dat van haar opdrachtgevers en kandidaten te laten groeien.

Productnaam ontwikkeling

Bij een product ontwikkelen komen een hoop zaken kijken. De productontwikkeling is niet aan ons besteed, maar heb jij al nagedacht over een naam voor je nieuwe product? BM Upclose heeft al vaker een steentje bijgedragen aan dergelijke uitdagingen.

Criteria merknaamontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een nieuwe naam voor een bedrijf zijn er een drietal uitgangspunten waarop de nieuwe naam wordt beoordeeld:

Toegankelijkheid >

Is de nieuwe naam makkelijk uit te spreken, op te schrijven en te onthouden? Als jouw doelgroep de naam niet kan onthouden, wordt het lastig om een band met het merk op te bouwen.

Onderscheidend >

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat een nieuwe merknaam onderscheidend moet zijn. Een merknaam verzinnen die lijkt op de naam van je concurrent is allereerst verwarrend en daarbij kan het juridische gevolgen hebben. Het is belangrijk dat je binnen de markt opvalt en blijft hangen binnen het brein van je doelgroep.

Beschikbaar >

Een merknaam bedenken is één, maar een bedrijfsnaam verzinnen die nog nooit bedacht is, is soms wel lastig. Des te belangrijker om ten tijde van de naamontwikkeling goed te onderzoeken of de naam al door een andere organisatie wordt gebruikt en of het online domein passend bij de merknaam nog beschikbaar is. Het deponeren van de nieuwe merknaam, en de registratie van een bijpassende domeinnaam kunnen wij voor je verzorgen.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858