Ik geloof geloof dat houding en gedrag bepalend zijn voor de identiteit van jezelf en jouw organisatie. Het imago is sterk te beïnvloeden door jouw manier van communiceren, zowel met online als offline marketing. Laat BM Upclose je helpen op het gebied van conversie optimalisatie door je te helpen bij de keuze en afstemming van een optimale inzet van communicatiemiddelen. Ik werk graag met je samen en adviseer voor een concreet plan.

Definitie cross media

Bij crossmedia worden er meerdere platformen ingezet voor één marketing campagne. Denk aan televisie, radio, websites of  social media diensten. De optelsom van al deze media uitingen binnen één totaalconcept wordt crossmedia genoemd. Wat is crossmedia optimalisatie en hoe richt je een dergelijke marketing campagne in?

De definitie van crossmedia kan verschillen per expert die je het vraagt. Het gebruik van meerdere soorten media om een eenduidige boodschap uit te dragen is in beginsel het uitgangspunt. Er zijn verschillende soorten media die ingezet kunnen worden zoals:

  • Televisie
  • Radio
  • Internet
  • Social media
  • Mailings

Hoewel internet, social media en mailings allemaal werken via internet kunnen deze toch als verschillende media worden aangemerkt. Aanwezig zijn op het internet en social media met relevante backlinks zorgen ook weer voor zoekmachine optimalisatie.

Complete ervaring

Bij crossmedia optimalisatie in marketing gaat het niet zozeer om dezelfde content beschikbaar te stellen via meerdere kanalen, zoals een programma op de televisie die ook via YouTube te bekijken is. Voor ieder medium wordt unieke content gemaakt die een deel van de gehele boodschap verkondigt. Alle stukjes bij elkaar vormen de complete puzzel. Waar het zwaartepunt ligt zal verschillen per project. Zo kan een website of social media kanaal gekoppeld zijn aan een televisieprogramma waarbij het programma op zich de kern is van de marketing campagne, het is ook mogelijk dat een TV-commercial verwijst naar een website met een webshop.

Route bepalen of totaalconcept neerzetten

De verschillende broodkruimels kunnen de consument ergens naartoe leiden, het is ook mogelijk dat het geheel belangrijker is dan de afzonderlijke elementen. Je kan er niet vanuit gaan dat iedereen gebruik maakt van alle crossmedia kanalen, de boodschap per platform mag dus niet te verwarrend of eenduidig zijn. Het is daarnaast niet noodzakelijk om alle soorten media erbij te betrekken. Wanneer televisie bijvoorbeeld te duur is, of de doelgroep waarschijnlijk niet naar de radio luistert, kan er ook met diverse andere media types een crossmediaal concept gerealiseerd worden.

Belangrijk is ook het punt van conversie te optimaliseren. Zet je buitenreclame in? Zorg dan dat consumenten via een mobiele website direct kunnen converteren.  Door verschillende gradaties te maken in een campagne converteren consumenten tijdens verschillende momenten en tijdstippen. Soms direct, soms pas na enkele contactmomenten.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858