Het belang van een goede content strategie

Jouw content strategie bepaalt of je gevonden wordt, of je begrepen wordt en uiteindelijk of je je doelstellingen haalt. Wat je vertelt moet aansluiten bij je doelstelling én bij je doelgroep. Relevant en authentiek zijn de toverwoorden. Met de content strategie bepalen we wat we willen vertellen, aan wie we dat willen vertellen en via welke kanalen we dat gaan doen.

Maak je content strategie tot een succes

Als je een succesvolle content marketing strategie wilt opzetten, stel jezelf dan eerst twee vragen:

  • Tegen wie praat ik en waarom zou het hen interesseren?
  • Wat zeg ik en waarom zou men het delen?

Voor goede content is het belangrijk om duidelijk te weten tegen wie je ‘praat’ en waarom jouw verhaal boeiend is voor hen. Wat zeg je en hoe zeg je dat? Nog belangrijker: waarom zou je lezer het delen? Met deze vragen in je achterhoofd kun je gerichte content schrijven. Weet jij wel wat je doelgroep bezighoudt? Zo niet dan is het van belang om je met behulp van Google Analytics te verdiepen in waarop mensen zoeken bij binnenkomst op je website. Of maak een globale doorsnede van de doelgroep en vraag hen wat ze willen weten van jou als bedrijf.

Content kun je overal verspreiden

Het plaatsen van content kan via diverse kanalen, de laatste jaren is cross- en multichannel een bekend fenomeen. Alle kanalen zijn aan elkaar verbonden. Niet alleen het medium doet ertoe, maar het type apparaat, het tijdstip waarop, en het moment wanneer je content bekeken wordt steeds belangrijker. Houd je rekening met het apparaat, de tijd en de locatie waarop men je content opent, dan begrijp je wat mensen kunnen doen met jouw content en of zij het wel of niet kunnen of willen delen. Goede content schrijven en verspreiden is nog nooit zo moeilijk en makkelijk tegelijk geweest. Het opstellen van een goede content strategie is daarom van groot belang.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858