Welke combinatie van middelen brengt het best de boodschap over op de doelgroep? In de communicatie strategie bepalen we samen de communicatierouting en de verhouding tussen de verschillende kanalen. Ook de budgetverdeling wordt in samenspraak bepaald. Het doel: het vinden van de sterkste mix met het grootste effect. En dat kan een voor de hand liggende óf een heel verrassende mix zijn…

Soorten communicatie strategieën

Er zijn verschillende communicatie strategieën. Zo is er bijvoorbeeld het communicatiekruispunt met vier communicatie strategieën: informeren, overreden, dialogiseren en formeren. Het is afhankelijk van je publiek en het doel dat je hebt welke strategie je in gaat zetten.

Van communicatie strategie naar communicatieconcept

Nu de strategie is bepaald, wordt het tijd het idee om te zetten in een sterk communicatieconcept. Wil je een goed concept maken dan dient deze eenvoudig te zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het publiek niet om de boodschap heen kan. Hij moet opvallen en onderscheidend zijn. Een communicatieconcept van dertien in een dozijn heeft een organisatie niets aan. Om een communicatieconcept goed in de gedachte van je publiek te krijgen, is consistentie in tekst, beeld en vorm van groot belang.

BM Upclose
Wilhelminastraat 69
2651DK Berkel & Rodenrijs

06-38080928
baukemuller@bmupclose.nl
KvK nr.: 72225858